AMIPA

Qui som i què fem?

L’AMIPA de l’escola L’Entorn és l’associació de mares i pares que gestiona directament els serveis d’extraescolars de casal de bon dia i tarda, així com el servei de menjador, entre d’altres (adquisició de llibres, Projecte Pati, festes, etc.). Gràcies a la disposició de les mares i pares voluntaris, organitzats en diverses comissions, oferim un servei de casals i menjador totalment autogestionats.

La junta directiva de l’AMIPA està composada per les següents persones:

PRESIDENT:  Quim Paradas  president@amipaentorn.cat

VICE-PRESIDENT: Txell Vila

Secretària: Oriol Pueyo

TRESORERA: Anna Feo  tresorera@amipaentorn.cat

Com hi podem participar?

Mitjançant les assemblees generals ( el primer dijous de cada mes a les 9 del vespre). És molt important que hi assitim el màxim  nombre de pares i mares, ja que és la manera de conèixer el funcionament de l’AMIPA, el nostre treball dins l’escola i per què és el lloc on podeu plantejar dubtes, qüestions o propostes.

També ens podeu trobar a info@amipaentorn.cat o en aquest blog, que us animem que visiteu per estar al dia de les nostres activitats.

INSCRIPCIÓ, MODIFICACIONS I COMUNICACIÓ D’INCIDÈNCIES

Per fer ús d’aquests serveis cal omplir la butlleta d’inscripció de l’AMIPA i estar al corrent de pagament de la quota de soci de l’AMIPA (35€/curs per família). Si heu comprat els llibres, a través de Comercial Girona aquesta quota en principi ja s’ha pagat amb la compra. En cas contrari, es pot domiciliar el setembre o fer un ingrés al número de compte de l’AMIPA (consultar amb la coordinadora).

Cal entregar el full d’inscripció a través del correu: coordinador@amipaentorn.cat o a l’escola amb totes les dades degudament omplertes i firmades per tots els tutors, tant si és fix o eventual.
En cas de canvis en els dies de menjador o casals:

  1. Canvi permanent: Per realitzar canvis permanents cal tornar a presentar la butlleta abans del dia 25 del mes anterior al canvi. Els dies informats en aquesta inscripció seran els que es tindran en compte per fer el cobrament.
  2. Canvi puntual: Per realitzar canvis puntuals d’alguna setmana s’han de notificar via mail o WhasApp a la coordinadora 48h abans, en cas contrari es cobrarà el menú igualment.
  3. Canvi imprevist: Per causes de força major (entès com a fet que no es pot evitar i tampoc es pot preveure) Cal avisar a la coordinadora via mail o WhasApp abans de les 11h del matí, en cas contrari es cobrarà el menú igualment.

RELACIÓ AMIPA’s:
Conjuntament amb les altres AMIPA de la comarca, s’intenta treballar en uns objectius comuns a nivell educatiu; s’organitzen xerrades i el darrer curs ha estat especialment activa aquesta funció degut a les nombroses reunions per tractar el tema de la gestió dels menjadors escolars. Aquesta relació amb les altres Amipa’s de la comarca ha sigut molt profitosa en la nostra lluita per mantenir la gestió del servei de menjador.

Finalment només ens queda recordar quin és el lema de la nostra escola “TOTS JUNTS FEM ESCOLA!” i que l’Amipa la formem totes les famílies i que tots i totes podem col·laborar amb el nostre granet de sorra, hi ha un munt de feines, gestions, comissions…on podem ser útils.

Recordar-vos que ens podeu trobar tots els primers dijous de mes a 2/4 de 10 del vespre a l’escola i a info@amipaentorn.cat i www.amipaentorn.cat.

ANIMEU-VOS!!